AZ ÚJ LEHETŐSÉG MUNKAVÁLLALÓK SZÁMÁRA

HUMÁN KIBERNETIKA

A rohamosan átalakuló munkaerőpiacon új speciális területek nyílnak az arra alkalmas munkavállalók számára, alapjukat a kibernetika képezi.

A kibernetika röviden olyan dinamikus rendszereket vizsgál, amelyek a külvilággal való kölcsönhatás során változnak. E rendszerek szerepének, struktúrájának és viselkedésének törvényszerűségeit kutatja. Fontos működési elv a szabályozás, amely kompenzálja a külvilágnak a rendszerre gyakorolt zavaró hatásait, illetve elősegíti a rendszer alkalmazkodását a változó külső feltételekhez. Ennek az az előfeltétele, hogy a rendszer észlelje a külvilág hatásait, vagyis információt tudjon felvenni és feldolgozni.

A kibernetikai modell tisztán munkaerőpiaci alkalmazásának egyik gyenge pontja a merevsége, illetve a feldolgozott információk humán irányba történő továbbítása és alkalmazása. Ez a terület olyan speciális munkavállalókat kíván, akik a rendelkezésre álló információk értelmezését követően tovább tudják adni azokat más személyek számára.

Mi is az a humán kibernetika?

A humán kibernetika új fogalomként robbant be, melyet a rendkívül gyors ütemben változó világunk alkotott meg. A humán kibernetikai tevékenység a vállalat irányítási rendszerek egyik legújabb szegmensébe tartozik. Jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő és legjobban fizetett ágazat, és az is marad az elkövetkezendő években. Az ember által létrehozott rendszereket nem csupán megalkotni kell. Arra is szükség van, hogy ezeket a rendszerek és azok működési elvei át legyenek ültetve a gyakorlatba, továbbá hogy a személy maga képes legyen, saját tehetsége és képzése által a fejlődésre és ezt tovább is tudja adni. A komplex rendszerek változásának folyamata az alkalmazkodás.

Ki alkalmas humán kibernetikai területre?

Az a személy, aki értelmezni és tovább tudja adni ezeket a folyamatokat. Elfogadja az információ átviteli folyamatok újfajta, informatikai rendszereken kívüli megközelítését. A szakemberképzés egyelőre nem OKJ rendszerekben történik. Ennek oka, annak újszerűsége az óriási piaci kereslet, és mert bizonyos szintű egyéni képességek elengedhetetlenek hozzá. Éppen ezért egyelőre szinte mindenki számára nyitott lehetőség, mely magában hordozza a gyors és speciális, és a munkaerőpiac jól fizetett területein való elhelyezkedést.

A kiválasztás folyamat

Iskolai végzettség vagy szakmai eredmények alapján nehéz eldönteni ki alkalmas a feladatra. A kiválasztási folyamat speciális többlépcsős teszt rendszereken keresztül történik. Az alkalmasság egyik fontos feltétele pl.: a “0” szintről való gondolkodás képessége vagy annak megszerzése. Fontos, a fejlődés-kibernetikai gondolkozás mód. A fejlődés mennyiségi és minőségi változások sorozatából létrejövő, univerzális törvényszerűségek alapján zajló folyamat. A mennyiségi változások alapvetően anyagi természetűek, ám a minőségi változások információ áramlásokkal magyarázhatók. Fejlődés kizárólag akkor jöhet létre, ha minőségi változások is bekövetkezhetnek, melynek alapja a megfelelő információ. Az anyag fejlődése nem más, mint tulajdonságai megváltozása, ami az anyagban tárolt információ megváltozásakor jön létre. Az információváltozás idő és energiaigényes folyamat, ezért a fejlődési folyamatokat jól kell kontrollálni. Megértés, továbbítás, megértetés, kontrolállás.

Ez a feladata egy humán kibernetikai szakembernek.

Érdekel a lehetőség, jelentkezek egy ingyenes és kötetlen konzultációra

TEDD MEG AZ ELSŐ, ÉS EGYBEN A LEGNAGYOBB DÖNTÉST

A “Karriertanácsadás” egy olyan szolgáltatás, melyre minden tudatos álláskeresőnek szüksége van. Sok éve segítünk munkaadóknak és álláskeresőknek, hogy egymásra találjanak. Karriertanácsadásunk azért egyedülálló, mert munkaerő közvetítő és fejvadász tevékenységünknek köszönhetően nem csak tanácsokat, hanem konkrét állásajánlatokat is kínálunk álláskeresőink, karrierépítőink számára.

Szakembereink a kezedbe adják a sikerekhez szükséges professzionális eszközöket, mutatják utat, és felkészítenek mindenre. Ha kész vagy tenni a jövődért, és ehhez szakértő támogatásra vágysz, jó helyen jársz!

KarrierGo

A karriertanácsok valódi specialistája
+36 30 504 2672
Köszönjük, munkatársunk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!
Ajjaj! Úgy tűnik valami hiba történt. Kérjük, próbáld meg újra! Köszönjük!

A feliratkozással tudomásul veszem, hogy a KarrierGo a megadott telefonszámon kapcsolatfelvételt kezdeményez.